Ideetjes voor in de Kong – deel 1

De laatste tijd maak ik vrijwel dagelijks gevulde Kongs voor onze meiden. Soms gewoon met hun vleesmaaltijd er in, of een handje brokjes, maar regelmatig probeer ik het wat interessanter te maken voor ze, qua smaken. De foto’s daarvan deel ik al een poosje als inspiratie op Instagram, en het leek me wel leuk om er ook een reeks inspiratie-posts hier op het blog van te maken. Vandaag dus deel 1 in deze serie!

Kong idee 1 – Houdbare worst en babyhapje

Deze was vrij simpel, ik heb een houdbare worst van Naturis in kleine stukjes gesneden, en die samen met het Olvarit babyhapje laagje voor laagje in de Kong gestopt.

Kong idee 2 – Koolvis en Pompoen

Ook bij deze ingrediënten bouwde ik de inhoud van de Kong laagje voor laagje op, net zo lang tot de Kong vol was. De dames hebben er van gesmuld! Je kunt de vis er rauw in doen, maar als je dat fijner vindt kun je het ook even koken. Als je het kookt, zorg dan wel dat er echt geen graten meer in zitten, die kunnen scherp worden van het verhitten.

Kong idee 3 – Brokjes, banaan en Easy Treat

Onze honden zijn dol op banaan! Ik sneed daarom een banaan in kleine stukjes en stopte die om en om met een laagje brokjes in de Kong. Ik heb het geheel afgedicht met een laagje Kong Easy Treat. Zo hoef je maar een klein beetje van de Easy Treat te gebruiken en doe je lekker lang met zo’n spuitbus, en blijven de brokjes ietsje beter in de Kong zitten.

Kong idee 4 – Spinazieomelet met brokjes

Deze was iets meer werk. Ik heb een ei roergebakken, met in kleine stukjes gesneden bladspinazie er doorheen. Dat mengsel heb ik laten afkoelen, en toen vermengd met brokjes en in de Kong gestopt. De dames vonden het heerlijk!

Al deze ideetjes werken natuurlijk ook met andere voerballen. Ik zal proberen om deze serie een maandelijks terugkerend item te laten worden op het blog, zodat er een constante stroom van inspiratie blijft voorbijkomen hier!

Heb jij nog leuke ideetjes voor de Kong? Deel ze gerust met me! Ik sta altijd open voor inspiratie!

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.