Als je mijn Instagram account volgt, dan is je waarschijnlijk al opgevallen dat ik het leuk vind om te bakken voor mijn honden, en dat ik mijn baksels graag verwerk in de maaltijden van de dames. Zo bakte ik laatst een aantal Pindakaas & Kaas Hondenkoeken om als toppers op hun maaltijden te dienen. En vandaag deel ik daar het recept van met jullie!
Wat heb je nodig
Voor ongeveer 15 vrij grote koeken gebruikte ik het volgende:
- 400g Boekweitmeel
- 100g Strooikaas (uit de supermarkt)
- 100g Pindakaas voor Honden
- 2 grote eieren
- 1 eetlepel kokosolie
- Water
Wat moet je doen
- Verwarm de oven voor op 150C
- Meng meel, olie, kaas en pindakaas met de eieren, maar hou een klein beetje van het meel apart voor later
- Voeg water toe tot je een kneedbaar deeg krijgt
- Rol het deeg uit
- Bestrooi het met een beetje meel om het makkelijker te kunnen uitsteken en uit je steker te kunnen krijgen
- Steek je koekjes uit
- Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak in circa 25 minuten af
- Af laten koelen voor serveren π
Ik maak mijn eigen koekuitstekers, maar er zijn diverse aanbieders, onder andere op Etsy, die erg leuke uitsnijders aanbieden. Misschien ga ik de mijne in de toekomst ook nog via Etsy aanbieden, daarover lees je tegen die tijd meer informatie via Social media en de website.
Je kunt ook zelf vormpjes kneden en die platdrukken op de bakplaat, dan heb je helemaal geen uitstekers nodig. Hou er wel rekening mee dat dit recept geschreven is voor relatief platte koeken, dus als je de jouwe dik maakt zul je ze wellicht wat langer moeten bakken.
Boekweitmeel is glutenvrij, Boekweit is namelijk geen graansoort, maar een struikvrucht die veel proteΓ―ne en vitamine bevat. Wanneer je hond een intolerantie heeft voor granen/gluten, of je liever gewoon geen granen/gluten in je baksels verwerkt, is Boekweitmeel een prima alternatief voor ‘gewoon’ meel.
Geef een reactie