Een Trainingsdagboek bijhouden, doe jij het al?

Ik doe het al een paar jaar, en ik moet toegeven: sommige maanden doe ik het wat beter dan andere, maar toch, ik hou een trainingsdagboek bij van mijn trainingssessies. Hierin schrijf ik alle doelen die ik bedacht heb voor mijzelf en mijn honden, op trainingsgebied. Ook noteer ik per trainingssessie de voortgang. Dit geeft zoveel duidelijkheid!

Een Trainingsdagboek bijhouden, doe jij het al?

Door middel van zo’n dagboekje kun je altijd op een later moment teruglezen wanneer, onder welke omstandigheden en op welke locatie een bepaalde oefening erg goed ging. Op die manier kun je altijd terugvallen op dit moment en dit niveau van training, op moment dat het even niet zo heel goed gaat. Je noteert je doel, en vervolgens noteer je hoe lang je getraind hebt en waar je getraind hebt. Noteer ook welke prikkels er aanwezig waren, welke beloningen je gebruikt hebt, hoeveel repetities je gedaan hebt en hoeveel daarvan succesvol waren, en tenslotte evalueer je de sessie.

Enkele ideeën voor in je trainingsdagboek kunnen zijn:

  • x Minuten blijf uit zicht
  • Niet meer inspringen bij markeerapport
  • Rechtstreeks terug komen met dummy na apport
  • Gedurende langere tijd alleen thuis blijven
  • Voor pups: zindelijkheidstraining
  • etc, etc. Gebruik je creativiteit!

Bedenk allereerst maar eens voor jezelf welke doelen je zoal zou willen bereiken, en noteer deze. Houd voldoende ruimte over om ook de trainingssessies te kunnen noteren! Sommige doelen zul je misschien al in drie of vier trainingssessies bereiken. Andere pas na twaalf sessies of nog meer, dus houd daar rekening mee. Noteer alles in een klein notitieboekje of op een los vel papier, en ga lekker aan de slag met trainen 🙂

Binnenkort zal ik hier op het blog een gratis printable delen, die je kunt gebruiken voor het maken van je eigen trainingsdagboek. En zoals gezegd, in de tussentijd kun je altijd een los vel papier of een blanco notitieblok gebruiken.

Succes met het maken van jouw dagboek!

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.