5 tips voor het fotograferen van je pup

Heb je een nieuwe pup in huis? Gefeliciteerd! Natuurlijk wil je zoveel mogelijk foto’s maken, want ze groeien zo ontzettend snel! Daarom vandaag een blogje met 5 tips voor het fotograferen van je pup.

Hondenfotograaf

Naast mijn werk op de hondenschool ben ik ook hondenfotograaf van beroep, via Dog Portrait Hondenfotografie. In mijn werk heb ik het genoegen om aardig wat pups voor mijn lens te krijgen, maar als nieuwe pupeigenaar wil je natuurlijk ook zelf mooie foto’s maken!

5 tips voor het fotograferen van je pup

5 tips voor het fotograferen van je pup

  1. Zorg dat een camera binnen handbereik is. Het lijkt een inkoppertje, maar de leukste momentjes gebeuren altijd wanneer je net je camera in een andere ruimte of thuis hebt liggen, lijkt wel. Zorg ervoor dat je altijd een camera, al is het maar die van je telefoon, binnen handbereik hebt.
  2. Ooghoogte. Zorg dat je voor foto’s op ooghoogte van de pup bent, op die manier zie je de wereld op de foto vanuit het standpunt van de hond, en staat de pup er op zijn of haar voordeligst op.
  3. Heb geduld. Als je graag een geposeerde foto wil van je pup, oefen dan van tevoren vast met blijven zitten. Beloon je pup altijd uitvoerig als hij netjes is blijven zitten tijdens het maken van de foto! Pas de timing van het maken van een foto waarbij de pup rustig ligt ook aan aan het ritme van je pup, als hij net geslapen heeft zal hij eerst even willen plassen en misschien willen spelen, voordat hij weer rustig zal willen gaan liggen.
  4. Let op de omgeving. Probeer een rustige achtergrond te gebruiken, en fotografeer met een wijdopen diafragma (als dat in te stellen is op je camera). Op die manier ‘springt’ je pup er echt uit op de foto. Als er geen rustige achtergrond te vinden is, dan kun je die zelf creëren door de pup op een deken of iets dergelijks te laten liggen.
  5. Gebruik ook eens een speeltje of knuffel in de foto. Of gebruik een ander attribuut of accessoire. Heeft je pup een favoriete knuffel? Gebruik die!

Ik hoop dat je er iets aan hebt, deze tips!

5 tips voor het fotograferen van je pup

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.