Top 5 to do’s met je hond voor een regenachtige dag

De herfst staat weer voor de deur, en daarmee ook weer regenachtige dagen. Dus vandaag een blogje met 5 to do’s voor een regenachtige dag, om je toch samen met je hond lekker te kunnen vermaken.

Top 5 to do’s met je hond voor een regenachtige dag
  1. Hersenwerken: ga lekker puzzelen met je hond! Dit is op alle dagen leuk natuurlijk, maar op regenachtige dagen kan het net dat beetje extra mentale uitdaging bieden voor honden die niet graag door de regen wandelen. Er zijn heel veel verschillende hondenpuzzels verkrijgbaar, en er zijn ook speciale Facebook groepen vol met puzzel ideeën.
  2. Koekjes bakken: duik samen met je hond de keuken in! Op ons blog staan al wat ideetjes voor baksels waar je hond van zal kunnen genieten, en er zullen er nog vele volgen in de toekomst. Bijkomend voordeel: die koekjes kun je dan meteen weer gebruiken (na afkoelen natuurlijk) in je hersenwerkjes.
  3. Samen bankhangen: een keer een dagje niets doen is ook prima! Pak een stapel fijne hondenboeken en een lekkere deken, en ga samen heerlijk bankhangen.
  4. Trainen: heel veel oefeningen kun je gewoon thuis in de woonkamer doen. Zeker kleine, rustige oefeningetjes waarbij weinig beweging nodig is. Vraag je trainer om een paar leuke oefeningen voor thuis, specifiek toegespitst op jullie trainingsbehoefte.
  5. Naar buiten: hup, laarzen en regenkleding aan, en gaan! Als je hond het, zoals mijn Labradors bijvoorbeeld, geen enkel probleem vindt om in weer en wind buiten te zijn, ga dan vooral lekker met hem naar buiten! Wij kunnen ons er prima op kleden, en je doet je viervoeter er ook een groot plezier mee.

Gaan jullie ook gewoon naar buiten als het regent? Of vinden jullie het allebei fijner om dan lekker zoveel mogelijk binnen te blijven? Natuurlijk moet je geliefde viervoeter wel zijn behoefte kunnen doen, maar zo af en toe een ‘binnendagje’ mag best hoor!

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het me vooral weten!

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.