Pasen vieren met je hond

Pasen staat voor de deur, een tijd van vrolijkheid, het vieren van nieuw leven, en natuurlijk het genieten van de eerste warme zonnestralen van de lente. Voor ons hondenliefhebbers is er niets leuker dan deze speciale momenten delen met onze lieve honden. In dit artikel geef ik je tips om Pasen op een leuke en veilige manier met je hond te vieren.

Leuke Paasactiviteiten met je hond

Paaseieren zoeken

Verstop speciale hondvriendelijke traktaties of speeltjes in je tuin of huis en laat je hond ze zoeken. Snuffelen werkt stressverminderend voor honden en zorgt voor veel speelplezier.

Trekspelletjes maken en spelen

Maak van drie stroken fleecestof in zachte kleurtjes een lange vlecht met aan ieder uiteinde een knoop. Knoop relatief losjes om een soepele vlecht te krijgen, of juist strak om een stugge vlecht te krijgen. Mijn honden geven de voorkeur aan een wat soepeler trektouw. Nodig je hond nu uit voor een trekspel door één uiteinde vast te houden, en het andere over de grond heen en weer te laten slepen. Zodra je hond dat uiteinde pakt, ga je lekker samen spelen. Laat je hond gerust een keertje winnen! Als je klaar bent met spelen kun je het spel afronden door een paar voertjes uit te strooien over de grond zodat je hond die kan opzoeken en opeten. Ondertussen steek jij dan het trektouw weg.

Fotoshoot

Doe een fotosessie in paasthema met je hond. Gebruik veilige, hondvriendelijke attributen om een mooie herinnering vast te leggen.

Creatieve Paassnacks en -spellen

Hondvriendelijke paaseitjes

Kleur reeds gekookte en gepelde eieren met hondvriendelijke natuurlijke kleurstoffen, zoals bijvoorbeeld bieten, spinazie, en blauwe bessensap.
Voeg ongeveer 1,5-2 koppen van de gekozen kleurstof toe aan ongeveer 500ml water, en kook dit ongeveer een half uurtje op een laag vuurtje. Zeef het mengsel vervolgens zodat je eventuele groenten/fruit er uit zeeft, en voeg een eetlepel azijn toe aan de kleurvloeistof. Leg de gepelde hardgekookte eieren nu in de vloeistof, zo dat ze helemaal onder staan. Zet het geheel nu een nachtje in de koelkast, en dan heb je toffe gekleurde eitjes voor je hond!

Verfrissende paassnacks

Gebruik siliconen paasvormpjes om lekkere en verkoelende snacks te maken van bijvoorbeeld gelatine en puree van favoriete groenten of fruit van je hond. Ik zal hier binnenkort ook nog een blogje aan wijden!

Veiligheidstips voor een zorgeloze Pasen

Pas op met chocolade en zoetstoffen

Chocolade is giftig voor honden en zoetstoffen zoals xylitol kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Zorg ervoor dat deze lekkernijen buiten bereik van je hond zijn. Xylitol zit bijvoorbeeld in veel ‘zero’ producten, dus zorg dat dit soort eetwaren hoog op de tafel van het paasontbijt blijven staan!

Decoraties en kleine voorwerpen

Pas op met paasdecoraties zoals plastic gras, kleine paaseitjes, en andere kleine voorwerpen die je hond kan inslikken. Laat je hond niet zonder toezicht in een versierde ruimte bijvoorbeeld, als je weet dat hij of zij zulke decoraties zal pakken om ermee te spelen. Common sense eigenlijk, maar toch!

Paasplanten

Sommige typische paasplanten, zoals lelies, zijn giftig voor honden. Zorg ervoor dat deze planten buiten bereik van je viervoeter zijn. Voor katten zijn deze bloemen helemaal giftig! Dus beter is nog om ze gewoon helemaal niet in huis te halen als je huisdieren hebt. Better safe than sorry!

Pasen vieren met je hond

Pasen is een perfecte tijd om te genieten van de buitenlucht en quality time met je hond. Met deze tips zorg je voor een veilige en vrolijke Pasen voor jou en je hond. Heb je zelf nog leuke ideeën of tips voor Pasen met de hond? Deel ze dan in de reacties!

Pasen vieren met je hond
Skadi was een ‘Paaspupje’, is ze niet super schattig met haar allereerste paashaas?

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.