DIY – Gezonde Yoghurtbonbons voor Pasen

De Paasdagen staan weer voor de deur! Ik heb een recept gemaakt voor heerlijke gezonde Yoghurtbonbons voor de hond, en onze meiden hebben er stiekem al heerlijk van geproefd. Ze vielen in de smaak!

Ingrediënten

– een pakje gelatine

– 500ml yoghurt

– 2 wortels

– een handje blauwe bessen

– een theelepel cranberrypoeder (of een handje verse cranberries)

– een siliconen mal in paasthema (te koop bij de meeste online warenhuizen, kies er wel eentje die gemaakt is van voedselveilige siliconen)

Instructies

Verdeel de yoghurt in drie delen, en doe ieder deel met een ‘kleur’ in de blender. Goed door elkaar blenden! Ik heb de wortels even kort gekookt van tevoren, omdat mijn blender niet zo heel sterk is. Ze worden dan zachter en makkelijker te verwerken.

Maak de gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking, en laat ietsje afkoelen (niet te ver, want dan stolt het en kun je de yoghurtmix er niet meer aan toevoegen).
Meng vervolgens de gelatine door de yoghurtmengsels, goed door roeren, en verdeel het geheel over de siliconen mal.

Ik heb het geheel een nachtje in de koelkast laten staan om goed stevig te worden. Daarna kun je het voeren aan je hond. Ik geef er 1-2 per dag als snacks aan mijn honden, maar kijk vooral ook goed naar de voedingsbehoefte van jouw hond.

Bewaren van de yoghurtbonbons

Als je niet alle yoghurtbonbons direct op wilt/kunt voeren, kun je een deel gewoon invriezen. Als je het in de siliconen mal invriest, plakken ze niet tegen elkaar en kun je ze er per stuk weer gemakkelijk uit halen om te ontdooien.

Heel veel plezier komende Paasdagen! En zoek je nog meer leuke ideeën voor de Pasen, lees dan vooral ook dit artikel over Pasen vieren met je hond eens!

DIY - Gezonde Yoghurtbonbons voor Pasen

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.