DIY – Appel Pupcakes

DIY - Appel Pupcakes

Ik bakte in december voor Herja’s tweede verjaardag een stapeltje Appel Pupcakes voor de meiden. Ik heb daar een super makkelijk receptje voor, die ik graag met jullie deel!

Ingrediënten:

 1. 120g boekweitmeel
 2. 2 eieren
 3. 125ml appelmoes (bij voorkeur bio en 100% appel, zonder toegevoegde suikers)
 4. 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
 5. Een snufje kurkuma (optioneel, voor kleur)

Instructies:

 1. Voorbereiden: Verwarm je oven voor op 180°C. Vet een siliconen cupcakevorm in of gebruik cupcakepapiertjes. Ik heb zelf een setje losse siliconen cupcake vormpjes die ik ideaal vind omdat ik dan kan afwisselen in het aantal pupcakes dat ik bak. Zulke vormpjes zijn bij veel woonwarenhuizen te koop, of online via bijvoorbeeld Amazon.
 2. Meng Ingrediënten: In een grote kom, meng het boekweitmeel met de optionele kurkuma, en voeg daarna de eieren, de gesmolten kokosolie en appelmoes toe.
 3. Mixen: Mix het beslag goed door
 4. Vullen: Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormen.
 5. Bakken: Bak 15-20 minuten of tot een tandenstoker er schoon uitkomt.
 6. Afkoelen: Laat ze volledig afkoelen voordat je ze aan je honden serveert. Verwijder uiteraard wel eerst de vormpjes 😉

Optionele versiering:

Je kunt een beetje roomkaas mengen met wat natuurlijke kleurstof (zoals kurkuma of bietpoeder), en in mooie toefjes als frosting aanbrengen op de appel pupcakes. Gebruik hier een spuitzak met een standaard spuitmond (zoals de 1M van Wilton).

Bewaren:

 1. Op Kamertemperatuur: Als je de pupcakes op kamertemperatuur bewaart, zijn ze meestal 2-3 dagen houdbaar. Zorg ervoor dat ze in een luchtdichte container worden bewaard om ze vers te houden.
 2. In de Koelkast: In de koelkast kunnen de pupcakes tot een week houdbaar blijven. Bewaar ze in een afgesloten container om te voorkomen dat ze uitdrogen of ongewenste geuren opnemen.
 3. In de Vriezer: Voor langere houdbaarheid kun je de pupcakes invriezen. Goed verpakt zijn ze tot 3 maanden houdbaar in de vriezer. Om ze te gebruiken, laat je ze gewoon ontdooien op kamertemperatuur of in de koelkast.

Bak jij weleens pupcakes voor je hond?

DIY - Appel Pupcakes

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.