Cranberries worden in de winterperiode veel gegeten, en ik vond deze glutenvrije cranberrykoekjes dan ook erg goed passen bij deze periode! Zo kan je hond er ook lekker van meegenieten. En zeg nu zelf: bakken voor je hond is altijd leuk om te doen, toch?
Ingrediënten:
- 250g boekweitmeel
- 2 eieren
- 125ml appelmoes (bij voorkeur bio en 100% appel, zonder toegevoegde suikers)
- 2 eetlepels kokosolie (gesmolten)
- Een handje gedroogde cranberries (ongezoet!)
Instructies:
- Oven Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Cranberry’s Hakken: Snijd de gedroogde cranberry’s in kleinere stukjes.
- Droge Ingrediënten: Meng in een grote kom het boekweitmeel en de gehakte cranberry’s.
- Nat Mengsel: Klop in een andere kom het ei, voeg de appelmoes en gesmolten kokosolie toe. Meng goed.
- Combineren: Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en roer tot een stevig deeg.
- Deeg Uitrollen: Rol het deeg uit op een met boekweitmeel bestoven oppervlak tot ongeveer een halve centimeter dikte.
- Vormen Uitsnijden: Gebruik een vorm naar keuze
- Bakken: Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
- Afkoelen: Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je ze aan je hond geeft.
Decoratie:
Ter decoratie kun je, voorafgaand aan het bakken, nog een verse cranberry in het deeg drukken. De koekjes worden dan wel behoorlijk ‘Kerstig’, maar het heeft ook wel weer iets schattigs, haha!
Vind jij het ook zo leuk om te bakken voor je hond?