Tips voor het Puppyproof maken van je huis

In dit blog gaan we kijken naar wat je zoal kunt doen om je huis zo veilig mogelijk te maken voor je nieuwe pup. Je wil natuurlijk dat het thuiskomen voor je pup zo veilig en fijn mogelijk zal gaan en dat je huis ook zo veilig zal blijven. Daarom is het een goed idee om ruim van tevoren vast te beginnen met het puppyproof maken van je huis.

Tips voor het Puppyproof maken van je huis

Je huis Puppyproof

Hieronder vind je enkele tips om je daarbij te helpen:

  • Zorg dat er geen kabels en elektriciteitsdraden bereikbaar zijn voor je pup. Zet lampen hoog of tijdelijk apart, en zorg dat draden van andere huishoudelijke apparatuur niet toegankelijk zijn voor je pup.
  • Zorg dat giftige planten buiten bereik van je pup staan. Planten als Aloe Vera, Kamerpalm, Gatenplant en Klimop zijn giftig wanneer je hond ervan eet, dus zorg dat hij die kans niet eens krijgt.
  • Zorg ervoor dat gladde vloeren bedekt zijn met kleden of leg er tijdelijk een stuk goedkoop vloerbedekking overheen, zodat je pup geen glijders kan maken.
  • Zorg dat de pup niet op meubilair kan klimmen. Het klimmen zelf is niet het ergste, maar pups zijn nu eenmaal niet bepaald ‘handig’, dus is het risico op een val groot.
  • Berg medicijnen goed op, op een plek waar de pup niet bij kan.
  • Creëer een fijn en veilig plekje voor je pup, waar hij zich kan terugtrekken als hij moe is. Bijvoorbeeld in een bench of puppyren, met wat speeltjes en een lekker kussen.
  • Plaats traphekjes of babyhekjes op plekken waar hij niet mag komen. Dat scheelt je constant managen waar je pup wel en niet komt.
  • Zet breekbare dingen op een veilige plek. Het zou toch zonde zijn als je pup door iets te wild spelen die kostbare vaas omgooit!

Weet jij nog andere tips voor het puppyproof maken van je huis? Deel ze met me!

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.