What’s in a Name? – De betekenis van onze hondennamen

Vandaag een wat persoonlijker blogje, als afwisseling voor alle artikelen met adviezen 🙂
Zoals jullie wellicht al weten, deel ik mijn leven met vijf prachtige Labrador retrievers, die allemaal familie van elkaar zijn. Hun namen zijn niet zo heel veel voorkomend, dus leek het me wel leuk om eens een blogje te schrijven over de herkomst van onze hondennamen. Lees dus snel verder!

Waar komen onze hondennamen vandaan?

Juno – Moedergodin

Juno is onze eerste Labrador, en zelfs mijn eerste hond ooit. Zij is vernoemd naar de Romeinse godin Juno, die een moedergodin was, en de godin van liefde en huwelijk.
Juno is ook de stammoeder van onze kennel, dus de naam is best heel erg passend, vind je ook niet?

Freyja – Godin van de Liefde

Freyja is een dochter van Juno uit haar eerste nestje, en zij is vernoemd naar de Noorse godin van de liefde. Freyja is een ontzettende knuffelkont, en haar bijnaam is dan ook Freykous. Zo’n lief meisje!

Skadi – Godin van de Jacht

Skadi is ook een dochter van Juno, ditmaal uit haar tweede nestje. Zij is vernoemd naar de Noorse godin van de jacht (met pijl en boog) en de winter. Het nestje waar zij uit komt was ons eerste nestje Labradors met meer werklijn er in, dus leek deze naam ons wel toepasselijk.

Idunn – Godin van de Eeuwige Jeugd

Idunn is een dochter van Freyja, en dus een kleindochter van Juno. Zij is vernoemd naar de Noorse godin van de eeuwige jeugd, en dat gunden we haar van harte! Ze is inmiddels ruim vier en zelf ook mama, en we hopen dat ze inderdaad de eeuwige jeugd zal hebben en nog heel veel jaren bij ons zal zijn.

Herja – Valkyrie

Herja is de enige die niet naar een godin vernoemd is, maar haar naam komt wel uit de Noorse Mythologie. Ze is vernoemd naar een valkyrie, de stoere vrouwen die gevallenen van het slagveld naar Odin’s hal Walhalla brachten. Stoer is ze zeker!

Waar komt de naam van jouw hond vandaan?

What's in a Name? - De betekenis van onze hondennamen 

Al onze Labradors samen in één foto, mooi stel he!

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.