Persoonlijk – Vraag me wat je wil weten!

Het leek me weleens leuk om een of meer blogs te gaan wijden aan de vragen die jullie eventueel voor mij hebben, dus vandaar vandaag een intro blogje hiervoor. Vraag me wat je wil weten, dus!

Ik krijg regelmatig berichtjes via social media of via de mail, met verschillende vragen. Vragen over mij persoonlijk, of over mijn honden, maar ook vragen over het fokken van honden van beginnende fokkers bijvoorbeeld. En vragen van mensen over honden gedrag natuurlijk.

In het blok onderaan de pagina (de plugin is in het Engels dus het blok helaas ook, ik hoop dat dat niet al teveel problemen oplevert) kun je anoniem je vraag stellen. Je kunt hem ook via Instagram (https://www.instagram.com/dogblognl/) of via de mail (sanne @ dog-blog.nl) aan me stellen natuurlijk.

Persoonlijk - Vraag me wat je wil weten!

Vraag me wat je wil weten!

Wat ideetjes, van dingen waar je over kunt vragen:

 • Waarom doet mijn hond… (vul in)
 • Heb je tips voor hondenscholen in… (vul in)
 • Heb je tips voor gedragstherapeuten in… (vul in)
 • Vragen over mijzelf en mijn honden mogen natuurlijk ook!

Ik probeer die dan in een later blog te beantwoorden.

Your question is saved and will appear when it is answered.

Answers So Far..

 • Someone asked:
  Trainen op basis van correcties: yay or nay?
  • Sanne replied:
   Nay. Je kunt een hond niets aanleren met correcties, alleen maar afleren. Als je in de basis het gedrag dat je graag wil zien aanleert dmv positieve bekrachtiging, dan hoef je achteraf veel minder 'af te leren'. Ongewenst gedrag afstoppen door middel van een milde negatieve correctie zie ik geen probleem in, het zijn de positieve correcties die vroeger veelvuldig gebruikt werden op hondenscholen (en op hondenscholen waarvan de trainer niet op de hoogte is van moderne wetenschap helaas nog steeds) die zorgen voor angst, onzekerheid en mogelijk zelfs medische klachten op de langere termijn. Meer over belonen en straffen vind je in dit blog: https://www.dog-blog.nl/hondengedrag/hondengedrag-verklaard-over-belonen-en-straffen/
 • Someone asked:
  Hoe heet je eerste hond?
  • Sanne replied:
   Juno is mijn eerste hond 🙂 Ze is inmiddels bijna elf en ik hoop dat ze nog lang bij ons mag blijven!

Gerelateerde Posts