Waarom heeft mijn hond altijd honger? – Hondengedrag verklaard

De komende weken ga ik een blog reeks publiceren waarin ik Google zinnen ga laten afmaken, en de vraag die daar uit komt zal beantwoorden in het artikel. Frequently Searched Questions – FSQ dus!

Vandaag: Waarom heeft mijn hond altijd honger?

Wederom een goede vraag: waarom heeft mijn hond altijd honger? Ook hier kunnen weer diverse redenen voor zijn, we gaan er een aantal bekijken.

POMC-gen

Uit onderzoek is gebleken dat er een gen bestaat dat zorgt voor toegenomen eetlust, meer ‘op jacht’ gaan naar voedsel en meer bedelgedrag bij de eigenaar, en dat gen komt voor bij de Labrador Retriever en de Flatcoated Retriever. Veel van de honden die dit gen hebben, hebben overgewicht, maar niet allemaal. Ik heb zelf een Labrador met één kopie van dit gen, Idunn. Bij haar uit zich dit vooral in een enorme drive om te werken voor voertjes, iets waar ik tijdens training fijn gebruik van kan maken. Ze is gelukkig niet te dik, maar ik let er wel enorm goed op bij al mijn honden!

Medisch

Ook hier weer: laat je hond nakijken als hij opvallend veel honger heeft. Misschien is er een onderliggend medisch probleem wat door de dierenarts eenvoudig op te lossen is! Interne parasieten bijvoorbeeld, maar diabetes en de ziekte van Cushing kunnen ook een versterkt hongergevoel veroorzaken. Een afspraak maken bij de dierenarts is dus geen overbodige luxe als je twijfelt of je hond overmatig veel honger heeft!

Kwaliteit van het voer

Bekijk de ingrediënten lijst van het voer wat je geeft eens kritisch: is dit voer echt wel goed voor jouw hond? Let wel: er is niet één specifiek ‘beste voer’, het beste voer voor jouw hond is datgene waar hij het goed op doet. Dat kan dus brok zijn, of vers vlees, of misschien zelfs iets heel anders. Als je merkt dat je hond enorm veel wil eten en er is niets medisch met hem aan de hand, dan zou het zomaar kunnen dat er toch iets mist in zijn dieet. Een voedingsdeskundige voor honden kan je hier bij begeleiden.

Waarom heeft mijn hond altijd honger? - Hondengedrag verklaard

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.