Losloopgebied – Strand en duinen bij Ouddorp

Vorige week trok ik voor de DogBlog Stick Challenge het ijsstokje met ‘Strand en duinen Ouddorp’ er op, dus gingen we maar liefst twee keer naar dit super leuke wandelgebied. Vandaag mijn blog met onze ervaring en mijn review van dit gebied!

De duinen en het strand bij Ouddorp

Bij het parkeerterrein aan de Vrijheidsweg start een mooie loslooproute door de duinen, die op het strand eindigt. In de wintermaanden mogen honden hier altijd los, in de zomermaanden zijn er plekken waar de hond ofwel aangelijnd moet zijn tussen 10.00 en 19.00, of helemaal niet welkom is. Ook zijn er dan nog steeds stukken waar de hond wel gewoon los mag, dus check altijd even de borden voordat je het strand op gaat!

Zoals gezegd kun je parkeren aan de Vrijheidsweg, ik heb het daar nog nooit helemaal vol gezien dus meestal is er meer dan genoeg plek om je auto kwijt te kunnen. Ik gok dat wanneer het heel erg lekker weer is in de zomer, het hier wel erg druk kan worden, maar je moet je afvragen of het dan nog leuk is om er met je hond naartoe te gaan.

Onze wandeling

We wandelden tijdens onze wandeling op maandag via de duinen naar het strand, en vrijdag wandelden we precies dezelfde route in tegengestelde richting (en startten dus op het strand). Het gebied, zowel de duinen als het strand, is prachtig! Er ligt nauwelijks rommel, op de niet-opgeruimde hondenpoep aan het begin van het duinpad na. Het strand zelf is enorm breed en divers. Wanneer je vanuit de duinen het strand op komt lopen, halverwege de route, kom je eerst op een stuk strand uit waar nog heel veel helmgras en andere planten groeien, voordat je op het brede zandstrand terecht komt. Super fotogeniek, en onze meiden vonden het heerlijk om hier lekker rond te struinen.

In de duinen zijn wat plekken waar regenwater blijft staan, als je honden hebt zoals de mijne, die in ieder plasje willen springen, is het waarschijnlijk het handigst om eerst via de duinen te lopen zodat je hond nog kan afspoelen in de zee. Het water wat in de duinen blijft staan is namelijk niet het meest fris ruikende water 🙂

Al met al is de route die wij gewandeld hebben ongeveer een uur lopen, iets langer als je zoals wij af en toe even stil blijft staan om een foto te maken. Het deel door de duinen ligt naast een gebied waar de honden niet mogen komen, maar dit is goed afgezet met hekwerk.
Halverwege de route moet je een fietspad oversteken, hou er hier rekening mee dat er ontzettend hard gefietst kan worden. Het beste is het om hier even je hond aan te lijnen, zodat je zeker weet dat er geen ongelukken gebeuren.

Prachtig gebied

We waren hier al vaker geweest, en wandelen erg graag in dit gebied, omdat het veilig is en divers, en parkeren bijna altijd mogelijk is (zeker in de winter)

9
Eindoordeel

Pros

  • Mooi gebied
  • Voldoende parkeergelegenheid
  • Schoon
  • Het stuk in de duinen is het hele jaar door beschikbaar als losloopgebied, en is behoorlijk groot
  • Je kunt je hier, zeker in de wintermaanden, prima 1-2 uur lang vermaken met je hond
  • Super breed strand dus voldoende uitwijkmogelijkheden voor honden die andere honden niet zo leuk vinden

Cons

  • Halverwege even goed opletten bij het fietspad
  • Op bepaalde delen mag de hond niet het hele jaar door los of zijn ze in de zomermaanden helemaal niet welkom, let dus altijd even goed op de bordjes

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.