Losloopgebied – Grevelingendam

Vorige week pakte ik het stokje met ‘Grevelingendam’ uit mijn pot voor de DogBlog Stick Challenge 2023, dus gingen we deze week gezellig wandelen op de Grevelingendam. Vandaag mijn blogje met onze ervaring en mijn review van dit gebied!

De Grevelingendam is een langwerpig gebied op de daadwerkelijke Grevelingendam, tussen Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Parkeren kan op één van de parkeerterreinen, er zijn er een boel en zeker in de winter is het er nooit druk, dus parkeren is nooit een probleem.

Er zijn twee gebieden waar honden los mogen rondlopen, en daar loop ik direct eigenlijk al tegen mijn grootste minpunt van het terrein aan. De losloopplekken liggen aan de beide uiteinden van het gebied, waar het terrein erg smal wordt en je erg dicht langs de weg wandelt. Op zich is dat geen probleem als je hond goed bij je in de buurt blijft, maar niet alle honden doen dat even goed natuurlijk. Wees hier dus goed van bewust als je hier gaat wandelen!
Het tussenliggende gebied is toegankelijk voor honden, zeker in de wintermaanden van 1 oktober tot 1 april, maar je hond moet hier officieel wel aangelijnd zijn. Wij kwamen aardig wat andere mensen tegen tijdens onze wandeling, en niemand liep met zijn hond netjes aangelijnd, maar wees er dus van bewust dat dit wel moet en dat je dus een boete riskeert als je het niet doet.

In de zomermaanden is het terrein waar je met je hond mag komen wat kleiner, maar ook dan kun je er prima wandelen en zeker aangelijnd is het een prachtig gebied om te lopen. Veel smalle doorgangetjes die dan weer op een mooi open terrein uitkomen, wat veel variatie geeft. En ’s zomers kun je hier ook leuk watersporten met je hond! Ik ben er afgelopen zomer een aantal keren wezen SUPpen met mijn honden, dat is zo ontzettend leuk om te doen!
Ook hondensporten die aangelijnd plaatsvinden, zoals bijvoorbeeld speuren, kun je hier hartstikke leuk doen.

Wij zijn vorige week het terrein een aantal keer heen en weer gewandeld, en hebben ons prima vermaakt! We hadden alleen Juno, Freyja en Herja bij ons, en die hebben zich ook kostelijk vermaakt. Rennen, spelen, zwemmen, heerlijk!

Als wandelgebied prima, als losloopgebied minder

Wandelen en sporten met je hond is hier prima te doen, houd er wel rekening mee dat je hond in de meeste gebieden aangelijnd moet zijn

6
Eindoordeel

Pros

  • Mooie omgeving, lekker veelzijdig met open terrein, strandjes, water en bos
  • Mogelijkheden voor watersport (zwemmen, SUPpen) met je hond in de zomer
  • Mogelijkheden voor training zoals speuren
  • Voldoende parkeergelegenheid

Cons

  • De Losloopstukken vind ik zelf niet geschikt om je hond los te laten i.v.m. nabijheid van de weg

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.