DIY – Fleece Tug speeltje

Deze keer maakte ik een fleece tug speeltje. Mijn meiden spelen er samen mee, en ik speel er ook met iedere hond individueel mee. Verrassend genoeg kan het veel hebben!

Wat heb je nodig voor dit Fleece tug speeltje?

  • Fleece
  • Schaar

Wat moet je doen?

Ik heb vier stroken fleece geknipt van de stofbreedte van het fleece (160cm), een witte, een roze, een lichtroze en een donkerroze. Ik heb ze ongeveer 5cm breed geknipt. In die vier stroken heb ik een knoop gelegd. Weet je die grappige scoubidou sleutelhangers nog, die een aantal jaar geleden weer erg populair waren? Met diezelfde knooptechniek heb ik dit trektouw gemaakt.

DIY - Fleece Tug speeltje

Ik heb het zo goed mogelijk geprobeerd te fotograferen, met één hand, haha! Eerst neem je de knoop in de hand, en leg je iedere strook een andere kant op, zoals op de foto linksboven. Dan leg je de roze strook over de witte, en houd een vinger in de lus zodat je er straks nog fleece tussendoor kunt halen, zoals op de foto middenboven. Dan pak je de witte strook, en die haal je over de roze en de lichtroze heen, zoals op de foto rechtsboven. Vervolgens pak je de lichtroze strook, en die leg je over de witte en de donkerroze heen, zoals op de foto linksonder. Daarna pak je de donkerroze strook, en die steek je van boven in de lus bij de roze strook, zoals op de foto middenonder. Tenslotte trek je het geheel aan, waardoor het eruit komt te zien zoals op de foto rechtsonder. Dat is je eerste knoop!

Hierna herhaal je dit weer van voren af aan, net zo lang totdat je bijna door je stroken heen bent. Houd er rekening mee dat je genoeg moet overhouden om onderaan weer een grote knoop in de stroken te kunnen leggen om het geheel af te werken.

Klaar is je tug! Ga jij er ook een fleece tug speeltje maken?

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.