Voor Juno’s verjaardag, afgelopen april, maakte ik een Doggy Birthday Cake met Rode Vruchten en een heerlijke roomkaas frosting met honing. Ze heeft er van genoten!
Ik kreeg van diverse mensen de vraag of ik het recept wilde delen, natuurlijk wil ik dat, dus vandaar dit blogje van vandaag.

Doggy Birthday Cake met Rode Vruchten
Ingrediënten:
- 250g boekweitmeel
- 3 eieren
- 2 eetlepels honing
- een handje rode vruchten
- water
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180C.
- Vet een springvorm in (ik gebruikte een vorm van 20cm doorsnee)
- Meng meel, eieren en honing met een mixer door elkaar. Voeg water toe tot je een glad cakedeeg krijgt. Voeg de vruchten toe en schep die er voorzichtig doorheen.
- Schep het deeg in de vorm en strijk het glad
- Bak in ongeveer een half uur af, of tot de taart mooi bruin is en een sateprikker er schoon uit komt
- Laat afkoelen voordat je hem versiert
Als je taartje helemaal afgekoeld is, kun je hem gaan versieren. Je kunt natuurlijk kiezen voor een versiering van bijvoorbeeld brokjes of iets dergelijks, maar als je toch in de keuken staat, is een roomkaas frosting met een tof Happy Birthday koekje erbij natuurlijk wel zo leuk! Ik printte mijn koeksteker voor het koekje zelf, maar er zijn diverse opties voor zulke koek uitstekers beschikbaar online, bijvoorbeeld via Etsy.
Happy Birthday Cookie
Ingrediënten:
- 250g boekweitmeel
- 125g pindakaas
- 2 eieren
- water
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 180C
- Kneed het geheel tot een deeg (voeg water toe tot je een goed kneedbaar deeg krijgt)
- Rol het dun uit
- Steek met een koekvormpje de koekjes uit en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de koekjes in circa 15 minuten krokant
Roomkaas Frosting
Ingrediënten:
- Pakje Philadelphia roomkaas
- optioneel: een extra smaakje (bijvoorbeeld honing)
- optioneel: kleurstof (gebruik bij voorkeur veilige kleurstoffen, ik geef de voorkeur aan natuurlijke kleurpoeders zoals Spirulinapoeder voor blauw)
Instructies:
- Roer de extra smaak en kleurstof door de roomkaas, en schep het geheel in een spuitzak met stervormig mondstuk
- Draai mooie swirls op je afgekoelde taartje
- Serveer meteen
Juno vond haar taartje super lekker!

Geef een reactie