Suppen met je Hond: 10 tips

Ik schreef al eerder een blogje over suppen met je hond. Omdat ik het zelf zo onwijs leuk vind om te doen, besloot ik er nog een blogje aan te wijden, ditmaal met tien korte tips om het suppen op een leuke manier op te bouwen met je hond.

Tien tips voor het suppen met je hond

Suppen met je Hond: 10 tips
  1. Begin met training aan wal: Voordat je het water op gaat, is het belangrijk om je hond te trainen en vertrouwd te maken met het supboard. Laat je hond wennen aan het board, laat hem erop staan en beloon hem met positieve bekrachtiging.
  2. Kies het juiste supboard: Zorg ervoor dat je een stabiel supboard kiest dat geschikt is voor het gewicht van jou en je hond. Een breder board biedt meer stabiliteit, wat handig is als je je hond wilt meenemen. Mijn twee boards zijn van Aqua Marina (op de foto) en van Stardupp. Beide zijn te koop bij onder andere Wakestore.
  3. Gebruik een goed passend reddingsvest: Voor de veiligheid van je hond is het belangrijk om een goed passend reddingsvest te gebruiken. Dit geeft extra drijfvermogen en zorgt ervoor dat je hond veilig blijft, zelfs als ze in het water vallen. Mijn exemplaren zijn van het merk Hunter, ik ben er erg tevreden over.
  4. Oefen in ondiep water: Begin in ondiep water waar je hond kan staan, zodat hij kan wennen aan het gevoel van het water en het supboard. Voer je hond voor elke positieve interactie met het board.
  5. Stap voor stap: Bouw de supsessies langzaam op. Begin met korte sessies en verleng de duur geleidelijk naarmate je hond meer vertrouwd raakt met het suppen.
  6. Leer je hond cues: Leer je hond basiscues zoals “zit”, “blijf” en “af” voordat je het water op gaat. Deze cues zijn handig tijdens het suppen en helpen je hond veilig te blijven.
  7. Houd rekening met de weersomstandigheden: Kies voor rustige wateren en vermijd sterke stromingen en harde wind. Houd ook rekening met de temperatuur van het water en zorg ervoor dat je hond niet oververhit raakt.
  8. Bescherm de pootjes: Controleer de ondergrond waar je het water in gaat om ervoor te zorgen dat er geen scherpe voorwerpen zijn die de pootjes van je hond kunnen verwonden. Overweeg desnoods het gebruik van pootbeschermers voor extra bescherming.
  9. Neem water en snacks mee: Zorg ervoor dat je voldoende water en snacks meeneemt voor zowel jou als je hond. Hydratatie is essentieel, vooral tijdens fysieke activiteiten.
  10. Geniet samen! Suppen met je hond is een geweldige manier om quality time door te brengen. Vergeet niet te ontspannen, plezier te hebben en de ervaring samen te waarderen.

Ik hoop dat deze tips je helpen om je hond veilig en met plezier te laten suppen. Ik wens je veel plezier en toffe, avontuurlijke momenten!

Gerelateerde Posts

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.